Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, την 1η διδακτική ώρα, οι μαθητές και των τριών τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν στο θέατρο τού Σχολείου ένα μικρό αφιέρωμα στους 10ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης.
Αρχικά ακούστηκε το μελοποιημένο από τον Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη ποίημα τού Μιχάλη Γκανά :«Αυτοί παιδί μου δεν…», που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για όσους μαθητές πήραν μέρος στον εφετινό διαγωνισμό, και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες, οι εικαστικές δημιουργίες και οι ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν.
Ακολούθησε ανάγνωση, από μαθητές τής θεατρικής ομάδας τού Σχολείου μας, τού διηγήματος «Την είδα», που απέσπασε το 1ο βραβείο διηγήματος Γυμνασίου, το οποίο έγραψε η Ειρήνη Κάτσου, μαθήτρια τής Γ΄β τάξης τού Γυμνασίου μας και τού ποιήματος «Δεν άκουσαν», που απέσπασε το 2ο βραβείο ποίησης Γυμνασίου, το οποίο έγραψε η Άννα Ασημοπούλου, μαθήτρια τής Γ΄α τάξης τού Σχολείου μας.
Επίσης, οι μαθητές Κωνσταντίνος Καραμπίνος, τού Α΄ Λυκείου, και Δαμιανός Ζερβάνος, τού Β΄ Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού, οι οποίοι κατέκτησαν το 1ο και 2ο βραβείο οργανικής σύνθεσης και μελοποιημένου στίχου, έπαιξαν στο πιάνο και τραγούδησαν στα παιδιά τα μουσικά τους κομμάτια.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής σε όσους μαθητές πήραν μέρος στους εφετινούς 10ους ΑΛΟΤΕ.
Έτσι όλοι οι μαθητές τού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν ή να ακούσουν τα έργα των παιδιών που βραβεύτηκαν  (http://www.arsakeio.gr/gr/latest/31944-ta-arsakeia-tou-logou-kai-ths-texnhs), προκειμένου να απολαύσουν τα δημιουργήματα των συμμαθητών τους αλλά και να παρακινηθούν να συμμετάσχουν και εκείνοι στους επόμενους αγώνες.