Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, συνάντησαν τη συγγραφέα κ. Μαρία Παπαγιάννη στη Βιβλιοθήκη των Σχολείων.
Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί για τη συνάντηση αυτή διαβάζοντας το βιβλίο της «Το δέντρο το μονάχο», που έχει αποσπάσει Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Εφηβικού - Νεανικού λογοτεχνικού βιβλίου.
Το επεξεργάστηκαν στην τάξη με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Λογοτεχνίας, επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα τής συγγραφέως και ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο της.
Επίσης, με δική τους πρωτοβουλία και με αφορμή τα βιβλία της και τη σχετική συζήτηση στην τάξη δημιούργησαν ζωγραφιές, κολλάζ και κείμενα με τις σκέψεις τους, τα οποία προσέφεραν στην συγγραφέα.
Η κ. Παπαγιάννη, άμεση και εξομολογητική, κέρδισε το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια των μαθητών.
Αναφέρθηκε στην απόφασή της να γίνει συγγραφέας, στις δυσκολίες τής πορείας της, στις πηγές τής έμπνευσής της και στον τρόπο με τον οποίο γράφει τα βιβλία της.
Απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και έκλεισε την συζήτηση με την αφήγηση τριών μικρών παραμυθιών, που το ένα συμπληρώνει και ερμηνεύει το άλλο, σαγηνεύοντας έτσι μικρούς και μεγάλους.
Στο τέλος τής συνάντησης έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία των μαθητών, που ενθουσιάστηκαν από τη γνωριμία της και εντυπωσιάστηκαν από την απλότητα και την αμεσότητά της.