Εκτύπωση
Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η επίσκεψη στο Α΄ Αρσακείου Γυμνάσιο Ψυχικού, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, μαθητών τής Β΄ τάξης τού 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας και των καθηγητών τους, στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας είναι ένα από τα παλαιότερα σχολεία τής ελληνικής επαρχίας, με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη τής περιοχής.
Η επίσκεψη στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο έγινε ως ανταπόδοση τής επίσκεψης των μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου που πέρυσι φοιτούσαν στην Γ΄ τάξη στο ιστορικό κτήριο τού Λυκείου Δράμας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο τού 2018. Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής αυτής ο Διευθυντής και οι μαθητές είχαν υποδεχθεί εγκάρδια την ομάδα τού Αρσακείου, είχαν ξεναγήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς στους χώρους τού Σχολείου τους και είχαν διοργανώσει μια μικρή γιορτή προς τιμήν τους.
Στην εκδήλωση υποδοχή στο θέατρο των Αρσακείων οι μαθητές από τη Δράμα και οι συνοδοί καθηγητές τους παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές και αποφοίτους τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου να παρουσιάζουν την ιστορία τού Σχολείου, να εκτελούν χορευτικά δρώμενα και να τραγουδούν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.
Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των Αρσακείων Σχολείων, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια σύντομη γιορτή στο Εντευκτήριο, κατά τη διάρκεια τής οποίας οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν φιλικά, ανταλλάσοντας τα βιώματά τους από τη ζωή στην πόλη και στο σχολείο τους.
Στο τέλος τής επίσκεψής τους οι μαθητές και οι καθηγητές τού 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας ευχαρίστησαν θερμά, φωτογραφήθηκαν με τους συμμαθητές τους τού Αρσακείου και αποχώρησαν από το Σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και την υπόσχεση μιας μελλοντικής συνάντησης.