Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής βιωματικής μάθησης αλλά και τής εξοικείωσης των μαθητών μας με τον κινηματογράφο, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο θέατρο τού Σχολείου, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, την αμερικανική δραματική ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», παραγωγής 1989, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ και σε σενάριο τού Τομ Σούλμαν.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες, 4 Όσκαρ και 6 BAFTA (Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), κερδίζοντας τελικά το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και 2 BAFTA, καλύτερης ταινίας και μουσικής τού Μωρίς Ζαρ.

Υπόθεση: Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην άκρως συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει.
Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του.
Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούργιο δάσκαλο Αγγλικών, τον καθηγητή Κίτινγκ.
Ο Κίτινγκ, ο οποίος επίσης είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους εισάγει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».
Εκεί ο Κίτινγκ ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα με σύνεση και θάρρος.
Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την προβολή με αμείωτο ενδιαφέρον και συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από αυτήν.
Την ταινία προλόγισε ο μαθηματικός και υπεύθυνος για το κινηματογραφικό εργαστήρι κ. Κ. Αραμπατζής, ο οποίος μετά το τέλος τής προβολής συζήτησε με τα παιδιά για όσα τους έκαναν εντύπωση, τους προβλημάτισαν και τους συγκίνησαν.