Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 οι μαθητές τής Α΄ και τής Β΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού,  συνάντησαν στη βιβλιοθήκη τη συγγραφέα κ. Μαρούλα Κλιάφα με αφορμή την ανάγνωση δύο μυθιστορημάτων της.

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης διάβασαν και ανέλυσαν στην τάξη το μυθιστόρημα «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα» και οι μαθητές τής Α΄ τάξης το νέο μυθιστόρημα τής συγγραφέως «Η ιστορία ενός νεαρού gamer».

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στη συγγραφέα για το τι λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης στα βιβλία της, για τις συγγραφικές της συνήθειες, για τη στάση της απέναντι στα βιβλία και τους ήρωές της, για τις δυσκολίες και τη γοητεία τής συγγραφής κ.ά.

Η συγγραφέας, με τη σειρά της, αναφέρθηκε στη ζωή της, τα βιώματα και τα ενδιαφέροντά της αλλά και στο επόμενο συγγραφικό της σχέδιο, και με τη ζωντάνια, την αμεσότητα, το χιούμορ και τις γνώσεις της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τη συζήτηση πλαισίωσαν ζωγραφιές, κατασκευές και κείμενα που δημιούργησαν οι μαθητές αντλώντας έμπνευση και ιδέες από τα βιβλία τής κ. Κλιάφα, υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων τους.