Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο τού Πολιτιστικού Διημέρου τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, όλοι οι μαθητές  παρακολούθησαν δύο ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι τού Σχολείου.

Η πρώτη ταινία με τίτλο «Timebox» είναι μια παραγωγή 13 μαθητών από τα τμήματα Γ΄γ και Β΄δ με την καθοδήγηση τού καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αραμπατζή.

Το σενάριό της βασίστηκε στο βιβλίο "Τιμακιστάν, το σεντούκι τού χρόνου’’ τού βραβευμένου Ισλανδού συγγραφέα Αντρί Σνερ Μάγκνασον, ο οποίος επισκέφθηκε το Σχολείο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια τού ανθρώπου να νικήσει τον χρόνο.

Η δεύτερη ταινία μικρού μήκους που παρακολούθησαν οι μαθητές έχει τίτλο «Εκτός Λειτουργίας» και αναφέρεται στις συσκευές ψηφιακής τεχνολογίας που κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και προτείνει την επαναπροσέγγιση τού τρόπου χρήσης τους.

Την ταινία γύρισε το Κινηματογραφικό Εργαστήριο, με 14 μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση τού κ. Κωνσταντίνου Αραμπατζή.

Κάθε Παρασκευή μέχρι τον Μάρτιο τού τρέχοντος σχολικού έτους την ώρα τής Ζώνης Πολιτισμού οι μαθητές γνώρισαν όλα τα στάδια τής παραγωγής μιας ταινίας, όπως είναι το σενάριο, η σκηνοθεσία και το μοντάζ, και συμμετείχαν στα γυρίσματα, που πραγματοποίηθηκαν σε χώρους τού σχολικού συγκροτήματος.