Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στο  πλαίσιο τού Πολιτιστικού Διημέρου, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στη Θεατρική Ομάδα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρουσίασαν δύο θεατρικά έργα με τον γενικό τίτλο «Προσωπεία».
Το πρώτο έργο που επέλεξαν οι μαθητές να παρουσίασαν ήταν μια δραματοποιημένη διασκευή τού διηγήματος τού Έντγκαρ Άλαν Πόε «Το προσωπείο τού κόκκινου θανάτου».

Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία για τη ζωή και τον θάνατο, μια ιστορία φαντασίας και τρόμου που, μολονότι έχει αίσιο τέλος, είναι γοητευτική.

Οι μαθητές τής Θεατρικής Ομάδας παρουσίασαν, επίσης, το αριστούργημα τού Αλεχάντρο Κασόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», συγκινώντας τους συμμαθητές τους, τους γονείς και τους φίλους τους που παρακολούθησαν την παράσταση.

Πρόκειται για μια ιστορία τρυφερότητας, καλοσύνης, δοτικότητας, αξιοπρέπειας και αγάπης, όπου το καλό νικάει το κακό και όπου η ανάγκη για ζωή και ευτυχία «νομιμοποιεί» το ζωτικό ψεύδος. 

Κοινός άξονας των δύο έργων που παρουσιάστηκαν είναι η αλήθεια και το ψέμα, η μεταμφίεση και η αληθινή ταυτότητα, το προσωπείο και το πρόσωπο.
Οι μαθητές τής Θεατρικής Ομάδας εντυπωσίασαν το κοινό με τον τρόπο που υποδύθηκαν τους απαιτητικούς ρόλους τους.

Πρωταγωνίστησαν (με αλφαβητική σειρά) οι μαθητές τής Γ΄ τάξης: Άννα-Μαρία Βήχου, Ματίνα Ευαγγελίδη, Ελίνα Κολιοπούλου, Νικόλας Λάττας, Εύα Λιναρδάκη, Χαριτίνη Σεψά, Μάγδα Σπυράτου, Βασιλική Τέλιου, Χριστίνα Τέλιου και Μαρία Τσίλη.

Τη μουσική για τα δύο έργα συνέθεσε και εκτέλεσε στην κιθάρα και στο πιάνο ο μαθητής Δημοσθένης Καραμίχαλος.
Υπεύθυνοι στον ήχο ήταν οι μαθητές Μάρθα Διάρου και Γιώργος Σαραντίδης.
Υπεύθυνος στον φωτισμό και βοηθός στη σκηνοθεσία ήταν ο μαθητής Αντώνης Αναστασόπουλος.
Τα σκηνικά τής παράστασης επιμελήθηκε η κ. Ελένη Τσοτσορού.
Η διασκευή και η διδασκαλία των κειμένων, καθώς και η σκηνοθεσία τής παράστασης έγινε από την κ. Μαρίλη Δουζίνα.