Εκτύπωση

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ακρωτήριο τού Σουνίου.

Στην επίσκεψη  συμμετείχαν και η Διευθύντρια, μια καθηγήτρια και επτά μαθητές τού Σχολείου 13 τής Αγίας Πετρούπολης τής Ρωσίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, από την Πέμπτη 17 έως την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο τής επικείμενης αδελφοποίησης των δύο σχολείων, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μ. Λαγουρού.

Διανύοντας με τα λεωφορεία μια πολύ όμορφη διαδρομή 70 χιλιομέτρων οι μαθητές έφτασαν στον ναό τού Ποσειδώνα, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους τής Αττικής.

Οι Ρώσοι μαθητές και οι καθηγήτριές τους, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο-ιστορικό των Αρσακείων κ. Μαριλένα Καραμπατέα, εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από τον αρχαίο ναό αλλά και από τη θέα τού Αιγαίου.

Αντίστοιχα, και οι  μαθητές τού Αρσακείου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τη φιλόλογο κ. Ελισάβετ Δεληγιαννάκη και την καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μαρία Λαγουρού, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, κάποιοι για πρώτη φορά, ένα θαυμάσιο δείγμα τής αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν βόλτα και χάρηκαν την ηλιόλουστη ημέρα στο γραφικό λιμάνι τού Λαυρίου, κατά τη διάρκεια τής οποίας αντάλλαξαν εμπειρίες με τους Ρώσους συμμαθητές τους, δημιουργώντας σχέσεις φιλίας μαζί τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν, επίσης, η Υποδιευθύντριατού Σχολείου κ. Αικατερίνη Ζωίδου, ο καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Μαίρη Σερβετά.