Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής προσπάθειας τού Σχολείου να αγαπήσουν τα παιδιά το θέατρο, αλλά και να προβληματιστούν για την αλόγιστη χρήση τού διαδικτύου, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού  Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο θέατρο τού Σχολείου, τη θεατρική παράσταση "Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο".
Την παράσταση υποστηρίζει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ( για περισσότερα πατήστε εδώ και εδώ), ενώ τελεί υπό την Αιγίδα τού Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ρούφας αξιοποιεί τα νέα τεχνολογικά μέσα: video mapping, animation και 3D installation με χρήση προτζέκτορα, για τις φωτιστικές συνθέσεις του, δημιουργώντας ένα καινοτόμο εικαστικό περιβάλλον, στο οποίο συνδυάζει την κινηματογραφική τεχνική των βίντεο και τής εικόνας με τη θεατρική πράξη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία που ασχολείται με προβλήματα από την ανεξέλεγκτη χρήση τού διαδικτύου (συμπεριφορές εξάρτησης, cyber bullying κ.ά.), τον ρόλο τής οικογένειας, καθώς και με τον ψηφιακό αναλφαβητισμό.

Στο έργο ο Νίκος, ένας έφηβος με συμπτώματα εθισμού στα διαδικτυακά παιχνίδια, ζει μόνο στον ψηφιακό κόσμο, αγνοώντας τις χαρές τής πραγματικής ζωής. Η οικογένειά του ανησυχεί και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχει ο παππούς, πετυχημένος καλλιτέχνης, που τον γοητεύουν οι νέες τεχνολογίες αλλά αδυνατεί να τις κατανοήσει. Ο παππούς γνωρίζει με τη βοήθεια τού εγγονού τις χρήσεις και τις δυνατότητες που του προσφέρει το διαδίκτυο για να κάνει την ζωή του πιο πρακτική και λειτουργική, ενώ ο εγγονός με τη βοήθεια τού παππού αποκτά νέα ερεθίσματα, ανακαλύπτει τη μαγεία τής μουσικής στα κρουστά και απεγκλωβίζεται από τον εθισμό του. Παράλληλα ο έρωτας του Νίκου με τη συμμαθήτριά του Αναστασία θα τον οδηγήσει να αντιληφθεί το αδιέξοδό του, να σταματήσει να παίζει και να διεκδικήσει μια θέση και πάλι στον πραγματικό κόσμο.

Μετά το τέλος τής παράστασης ακολούθησε διαδραστικό μάθημα κρουστών από τον μουσικό-παιδαγωγό Νίκο Τουλιάτο, και ανοιχτή συζήτηση, σχετική με τις θεματικές ενότητες τής παράστασης, με τον σκηνοθέτη Γιώργο Ρούφα, μέλος τής συντονιστικής ομάδας τού Πιστοποιημένου και Μοριοδοτούμενου Προγράμματος Επιμόρφωσης «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο», τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.