Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επίσκεψη περιλάμβανε παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος, ξενάγηση στους χώρους τού Πανεπιστημίου και ενημέρωση για τις σπουδές και τις δραστηριότητές του.


Το συσγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να εξοικειωθούν με τη γεωργική και τη ζωική παραγωγή, να μυηθούν στις Γεωπονικές επιστήμες και να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σε όλους εκείνους που θα αποφασίσουν να διαβούν τις πύλες του ως φοιτητές, προς όφελος τής ελληνικής γεωργίας και τού αγροτικού τομέα.
Συγκεκριμένα, στον χώρο τού Πανεπιστημίου υποδέχθηκαν τους μαθητές τρεις ειδικά καταρτισμένοι φοιτητές των τελευταίων εξαμήνων σπουδών των Τμημάτων του, ο καθένας από τους οποίους ανέλαβε την ξενάγηση μιας ομάδας 30 περίπου μαθητών. Οι τρεις ομάδες περιηγήθηκαν εκ περιτροπής το Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας, το Εργαστήριο Γεωργίας, το Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανολογίας, το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας καθώς και τον αγροτικό χώρο με τις καλλιέργειες των φοιτητών. Επίσης, επισκέφθηκαν το Γεωργικό Μουσείο, όπου είδαν γεωργικά εργαλεία και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για την καλλιέργεια τής γης και παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την πολυετή ιστορία και τα τμήματα τού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες αυτές εκπαιδευτικές επισκέψεις τα παιδιά έκαναν έναν σύντομο, αλλά χαλαρωτικό περίπατο στον χώρο τής Τεχνόπολης τού Δήμου Αθηναίων.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο φιλόλογος κ. Παντελής Κατηνιώτης, η καθηγήτρια Φυσικής κ. Σοφία Καλοκαιρινού, η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Ευαγγελία Τρούλου, η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μαρικίτα Μιχαλοπούλου και ο καθηγητής Φυσικής κ. Χρήστος Γεωργίου.