Εκτύπωση

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (πατήστε εδώ) αποτελεί έναν επιτυχημένο θεσμό που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά.
Φέρει την έγκριση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ως εκπαιδευτική εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.
Είναι επίσης, ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώθηκε εφέτος, για πρώτη φορά, στη Β΄ Αθήνας από το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την Πέμπτη 15 έως και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο φεστιβάλ και παρουσίασε δύο έργα, τα οποία υλοποίησαν ομάδες μαθητών τής Ζώνης Ρομποτικής τής Α΄ και Β΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση τής δρος Κατερίνας Γλέζου, καθηγήτριας Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών, κατά τη διάρκεια τοή σχολικού έτους 2020-2021.

Τα έργα παρουσιάστηκαν διαδικτυακά στο φεστιβάλ από ομάδες μαθητών σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την αρτιότητά τους και την άψογη παρουσίαση, καθώς και τη διάχυση αποτελεσμάτων καλών εκπαιδευτικών πρακτικών με σκοπό την αναβάθμιση τής διδακτικής-μαθησιακής διαδικασίας.

Ακολουθούν τα στοιχεία των έργων.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 οι δύο εργασίες των ομάδων μαθητών των τμημάτων τής Ζώνης Ρομποτικής των Α΄ και Β΄ τάξεων παρουσιάστηκαν διαδικτυακά με επιτυχία στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες μαθητών κατάφεραν να συντονιστούν από την οικία τους και να φέρουν με επιτυχία εις πέρας την αποστολή τους.

Ρομπότ EDISON

http://v-athina.digifest.info/2021/03/edison.html
Ομάδα μαθητών: Γλυνός-Χατζηκρανιώτης Ιάσων, Γλυνού-Χατζηκρανιώτη Νίκη Μαρία, Κηρύκος Νικόλαος, Κουλουρίδης Γεώργιος, Κουφογέωργα Μελίνα, Λιόντος Κωνσταντίνος και Χριστοδουλόπουλος Νικόλαος

Υπεύθυνη καθηγήτρια δρ Κατερίνα Γλέζου, μάθημα: Εισαγωγή στη Ρομποτική. 

Σχολικό έτος 2020 - 2021
Οι μαθητές της Ζώνης Ρομποτικής της Α΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, εμπλέκονται σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παίζουν, προγραμματίζουν, δημιουργούν ψηφιακές εφαρμογές και μαθαίνουν με τα ρομπότ Edison. Αξιοποιούν το διαδικτυακό προγραμματιστικό περιβάλλον Open Roberta https://lab.open-roberta.org/ για δημιουργία προγραμμάτων. Αναπτύσσουν το padlet με τίτλο "Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με τα ρομπότ EDISON" https://el.padlet.com/glezouk/edison. Παράλληλα συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "Robotics – a step to the future" αξιοποιώντας την πλατφόρμα TwinSpace https://twinspace.etwinning.net/122324/home.

Ρομπότ Thymio

http://v-athina.digifest.info/2021/03/thymio.html
Ομάδα μαθητών: Λομβαρδάς Οδυσσέας, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος-Ελευθέριος και Τσιβεριώτης Παναγιώτης
Υπεύθυνη καθηγήτρια δρ Κατερίνα Γλέζου, μάθημα: Εισαγωγή στη Ρομποτική. 

Σχολικό έτος 2020 - 2021
Οι μαθητές της Ζώνης Ρομποτικής της Β΄ τάξης, εμπλέκονται σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παίζουν, προγραμματίζουν, δημιουργούν ψηφιακές εφαρμογές και μαθαίνουν με τα ρομπότ Thymio. Αξιοποιούν το διαδικτυακό προγραμματιστικό περιβάλλον Open Roberta https://lab.open-roberta.org/ για δημιουργία προγραμμάτων και αναπτύσσουν το padlet με τίτλο "Παίζω, προγραμματίζω και μαθαίνω με τα ρομπότ Thymio" https://el.padlet.com/glezouk/programmingThymio.

Συγχαρητήρια στους μαθητές! Πάντα μπροστά! Πάντα δυνατά!