Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 οι μαθητές των Γ΄γ και Γ΄δ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά με τον Ισλανδό συγγραφέα τού βιβλίου «Τιμακιστάν.Το σεντούκι τού χρόνου» Αντρί Σνερ Μάγκνασον.

Τα παιδιά είχαν ήδη διαβάσει το βιβλίο και είχαν συζητήσει θέματα που θίγονται σε αυτό με τις καθηγήτριές τους κ. Μ. Δουζίνα και Κ. Ημέλλου.

Στη συνάντηση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στον συγγραφέα σχετικά με το έργο του, τη ζωή στην Ισλανδία, την επιλογή του να γίνει συγγραφέας, αλλά και την επικαιρότητα στην Ισλανδία, την έκρηξη τού ηφαιστείου και την πανδημία.

Ο συγγραφέας είπε στους μαθητές πως για να γίνει κάποιος συγγραφέας χρειάζεται να κατέχει καλά μία γλώσσα και να έχει ιστορίες να πει, τονίζοντας πως ο καθένας μπορεί να γίνει συγγραφέας. Αναφερόμενος στη δική του επιλογή να ακολουθήσει τον δρόμο τού συγγραφέα διευκρίνισε ότι για αυτόν ήταν ένα ρίσκο, καθώς προέρχεται από οικογένεια γιατρών και αρχικά κλήθηκε να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση.

Ωστόσο ακολούθησε την καρδιά του, αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία και, ευτυχώς, τα κατάφερε παρά τις ανασφάλειες που είχε στην αρχή.

Η συζήτηση περιστράφηκε, επίσης, γύρω από το βιβλίο «Τιμακιστάν», τα ονόματα των ηρώων, τους μύθους και τα γεγονότα που λειτούργησαν ως έμπνευση, τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων του, τα επόμενα σχέδια τού συγγραφέα, αν έχει δεχτεί προτάσεις για κινηματογραφική μεταφορά τού βιβλίου του κ.ά.

Οι μαθητές εκφράστηκαν πολύ θετικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον συγγραφέα Μάγκνασον, καθώς εντυπωσιάστηκαν από την απλότητα, την ηρεμία, την ειλικρίνεια και την αμεσότητά του.

Η συνάντηση έκλεισε με την προσδοκία μαθητές και συγγραφέας να συναντηθούν και από κοντά στο άμεσο μέλλον στο Σχολείο, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.