Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συνεργασίας με το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο και ανέλαβε την ενημέρωση των μαθητών δύο Γυμνασίων και τής Α΄ τάξης των τριών Δημοτικών των Αρσακείων Ψυχικού για τη νόσο Μπάτεν. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα ανέλαβε και την προώθηση τής πώλησης αντιτύπων τού παραμυθιού «Η αλεπού μοδίστρα», με στόχο την υποστήριξη τού Θοδωρή Ντούμα, αποφοίτου τής Φ.Ε., που αντιμετωπίζει αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

Ο Θοδωρής γεννήθηκε το 1995 και μέχρι τα έξι του περίπου χρόνια κανένα σημάδι δεν προμήνυε την ασθένειά του. Στην ηλικία, όμως, αυτή, και μετά από μια τυπική εξέταση στον οφθαλμίατρο, διαπιστώθηκε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με την όρασή του.

Ύστερα από σειρά επώδυνων και χρονοβόρων εξετάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κυρίως στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τις ΗΠΑ, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως έπασχε από τη νόσο Μπάτεν. H νόσος Mπάτεν μπορεί να προσβάλει 1 στους 12.500 ανθρώπους.

Τα χρόνια που ακολούθησαν οι γονείς τού Θοδωρή, Χρήστος και Χριστίνα, αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός του Βασίλης, καθημερινά, με συνέπεια στέκονται στο πλευρό του, αποφασισμένοι να νικήσουν την ασθένεια με κάθε μέσο και να διασφαλίσουν την ποιότητα ζωής τού Θοδωρή, ο οποίος σήμερα έχει χάσει τελείως την όρασή του.

Ο Θοδωρής είναι ένας χαμογελαστός νέος που λατρεύει να συναναστρέφεται κόσμο, να πηγαίνει βόλτες και ταξίδια, να παίζει στοίχημα και play station, όπως οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους του. Παρακολουθεί μαθήματα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο πλευρό του πάντα βρίσκεται κάποιος από τους συνοδούς του, με τους οποίους διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα απ΄ όπου αντλήθηκαν οι παραπάνω πληροφορίες εδώ.