Εκτύπωση

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού από τα τμήματα τού Εργαστηρίου Καλλιτεχνικών, στο οποίο διδάσκει ο εικαστικός καθηγητής κ. Δ. Παπουτσάκης, ξεναγήθηκαν, στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, στην έκθεση «1821.Το λερωμένο λευκό. Έκθεση μνήμης τού αγώνα για ελευθερία» με έργα τού ζωγράφου Γεωργίου Κόρδη και επιμέλεια των καθηγητών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Φαραντούρη Ειρήνης, Σιούτη Πολυξένης και Θεοδώρου Κωνσταντίνου, η οποία συνοδευόταν από εκπαιδευτικές εικαστικές δράσεις

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Θεοδώρου στον περιμετρικό χώρο τού θεάτρου στους μεγάλων διαστάσεων πίνακες, που είναι εμπνευσμένοι από το έργο τού Διονυσίου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», αλλά και σε εικόνες Ηρώων–Αγωνιστών τού 1821, οι οποίοι απεικονίζονται εξαγιασμένοι από τον δίκαιο αγώνα τους και με τσαλακώμενα φωτοστέφανα μέσα σε ʺαγγελικό και μαύρο φωςʺ.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την αμεσότητα των έργων χάρη στην επιλογή τού κάρβουνου για τον σχεδιασμό των συνθέσεων, καθώς και από την ένταση στην απόδοση τής κίνησης των μορφών.

Πέρα από τα έργα ζωγραφικής οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τον εικαστικό διάλογο τού καλλιτέχνη με το Σχεδίασμα Α΄ των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" τού Διονυσίου Σολωμού και συνομίλησαν και με τον ίδιο τον ζωγράφο, ο οποίος τους μύησε στην ψηφιακή τέχνη.