Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στο θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, παρουσίαση τού προγράμματος σπουδών και τής λειτουργίας τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, οι Υποδιευθύντριες κ. Χρυσούλα Κλειδή και Αικατερίνη Ζωΐδου, καθώς και ο κ Γεώργιος Γεωργουλέας από τη Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υπηρεσία τής Φ.Ε. και ο κ. Παντελής Κατηνιώτης από την Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η Συντονίστρια τής Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαρία Δαφνή, η Συντονίστρια τής Γερμανικής Γλώσσας κ. Αργυρώ Γκόγκα και η Συντονίστρια τής Γαλλικής Γλώσσας κ. Βασιλική Κοντού υποδέχθηκαν τους γονείς και συζήτησαν μαζί τους.

Στην αρχή η Διευθύντρια αναφέρθηκε στο όραμα των εκπαιδευτικών τού Σχολείου μας, εστίασε στον κεντρικό στόχο, ο οποίος είναι η ποιότητα ζωής των μαθητών στο Σχολείο, και τόνισε ότι σε μια σχολική μονάδα, για να είναι αυτή  βιώσιμη και αειφόρος, πρέπει να λειτουργεί η αρχή τριών συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στους μαθητές/μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών και την οργάνωση τής σχολικής ζωής.
Για να δείτε την παρουσίαση τής Διευθύντριας πατήστε εδώ.

Ο σχολικός ψυχολόγος κ. Γεώργιος Γεωργουλέας μίλησε για την προσαρμογή των παιδιών στο Γυμνάσιο, για τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών και για τις ιδιαιτερότητες τής εφηβικής ηλικίας.

Ο Σύμβουλος Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης αναφέρθηκε στον θεσμό τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο ρόλος τού οποίου είναι σήμερα περισσότερο κρίσιμος από ποτέ και πληροφόρησε τους γονείς ότι, στο πλαίσιο ταή εφαρμογής τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Σχολείο μας, προγραμματίζονται για εφέτος διάφορες δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα. Για να δείτε αυτές τις δράσεις πατήστε εδώ.
Για να δείτε την παρουσίαση τού κ Κατηνιώτη πατήστε εδώ.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων  εύχονται σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Για να δείτε την ομιλία της Διευθύντριας πατήστε εδώ