Εκτύπωση

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2022, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η μαθητική και η εκπαιδευτική κοινότητα τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού γιόρτασαν τα Χριστούγεννα.

Για να δείτε το πρόγραμμα τής εορτής με θέμα «Η Επιστήμη των Χριστουγέννων» πατήστε εδώ.

Στην αρχή παρουσιάστηκε η κοινωνική δράση «Make a Wish» (για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ).

Στη συνέχεια η κ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, δρ Βιολογίας, μίλησε για τα γούρια τού Δωδεκαημέρου, ομάδες μαθητών παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις εργασίες τους και η χορωδία μαζί με την ορχήστρα τού Σχολείου μας πλαισίωσαν τις παρουσιάσεις με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.
Για να δείτε τις παρουσιάσεις και τους συντελεστές τής γιορτής πατήστε στους τίτλους:

-Το γούρι είναι η δύναμή μου
-Η επιστήμη των Χριστουγέννων
-Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο
-The various aspects of chocolate
-Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
-Μαρμελάδες, ζελατίνες και ζαχαροκάντιο ζυμωτή χημεία


Στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες πειραματίστηκαν με τη «ζαχαροκάντιο ζυμωτή χημεία» και γεύτηκαν παραδοσιακό «μαλλί γριάς».

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Αναστάσιος, ο Σύμβουλος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Σωτήριος Γκλαβάς, ο Πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων των Αρσακείων Σχολείων κ. Κωνσταντίνος Τομπούλογλου, ο Αντιπρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Γεώργιος Βεντούρης, καθώς και γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας.

Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν για την κοινωνική δράση «Make a Wish» είναι οι κ. Ελένη Γαλιάνδρα (Τεχνολόγος), Ελισάβετ Δεληγιαννάκη (φιλόλογος) και Ελένη Σκούμπου (θεολόγος).

Οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν για τη χριστουγεννιάτικη εορτή είναι, με αλφαβητική σειρά, οι κ. Αθανάσιος Αλεβιζάκης (καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας), Μαρία Μιχαλοπούλου (μουσικός),  Δημήτριος Παπουτσάκης (καθηγητής Καλλιτεχνικών), Ευδοκία Πατσιλινάκου (χημικός) και Ευαγγελία Τρούλλου (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας).

Στις παρουσιάσεις, στα δρώμενα, στη χορωδία και στην ορχήστρα έλαβαν μέρος πολλοί μαθητές κα μαθήτριες τού Σχολείου.

Όλοι ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος 2023, με υγεία, ειρήνη και δύναμη!