Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 το τμήμα Γ΄α τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, το οποίο κέρδισε φέτος το φλουρί τής βασιλόπιτας, και με συνοδούς καθηγητές τον Υποδιευθυντή κ. Γραικό και την κ. Σκούμπου, επισκέφθηκε την «Κιβωτό τού κόσμου», έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται στον τομέα τής μέριμνας παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες και πολλά χωρίς καθόλου γονείς.
Οι μαθητές προσέφεραν στα παιδιά ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια, αγαθά που είχαν μαζέψει με ευαισθησία και αγάπη. Φιλόξενη ήταν αντίστοιχα και η υποδοχή τής κοινωνικής λειτουργού, η οποία τους ενημέρωσε για το μεγάλο αυτό φιλανθρωπικό έργο. Στη συνέχεια ο εμπνευστής και Διευθυντής αυτού τού Οργανισμού π. Αντώνιος Παπανικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.
Οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί καθηγητές ενθουσιάστηκαν από την επικοινωνία αυτή που βίωσαν και επέστρεψαν στο Σχολείο με την αίσθηση όχι ότι έδωσαν αλλά ότι πήραν μηνύματα ζωής, θυσίας και αγάπης.