Εκτύπωση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα τού Κοινωνικού Παντοπωλείου τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και συγκέντρωσαν πάνω από 120 κιλά προϊόντων για τις 150 ωφελούμενες οικογένειες.

Δημιουργώντας μια «αλυσίδα αγάπης» μετέφεραν, από το ένα χέρι στο άλλο, μηνύματα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

Πριν από την παράδοση των προϊόντων μοιράστηκαν τις σκέψεις τους επάνω στο ερώτημα «Γιατί δίνουμε αγάπη»;
Οι απαντήσεις τους πλαισίωσαν τη δράση: «Γιατί έτσι κάνουμε τον κόσμο καλύτερο», «Γιατί όλοι μαζί μπορούμε»«Γιατί δεν είμαστε εγωιστές», «Γιατί δεν πρέπει να αδιαφορούμε», «Γιατί η αγάπη είναι μεταδοτική»!

Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η εγρήγορση για κάλυψη έκτακτων αναγκών των ευπαθών ομάδων και η ανιδιοτελής προσφορά αποτελούν αξίες ζωής για τις οποίες το Σχολείο μας συζητά και σε σχετικές ενότητες τού αναλυτικού προγράμματος αλλά και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, καθώς και στις ομάδες τής Ζώνης Πολιτισμού.

Ευχόμαστε η παρούσα δράση να δώσει ώθηση και για άλλες ανάλογες εκδηλώσεις και να προωθήσει τη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό ως στάση ζωής.

Η ομάδα εθελοντικών δράσεων τού Σχολείου αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη, φιλόλογο (συντονίστρια τής δράσης), Ελένη Σκούμπου, θεολόγο, και Άννα-Ελένη Βασιλείου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, ενώ ενεργό ρόλο έχει και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο τού Σχολείου, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.