Εκτύπωση
Ο καθηγητής τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Χρήστος Γεωργίου (Φυσικός) παρακολούθησε, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2015, την ημερίδα ”Evolution” που διοργανώθηκε από το TEDx-Academy 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Λίγα λόγια για την ημερίδα:
"Ο πλανήτης Γη, το ηλικίας 3,5 δις ετών διαστημόπλοιο, όπου όλοι είμαστε επιβάτες, είναι και πατρίδα για 14 εκατομμύρια είδη ζωής. Εμείς οι άνθρωποι, ένα από αυτά τα είδη, έχουμε εξελιχθεί τα τελευταία 8.5 εκατομμύρια χρόνια σε περίπου 8 δις σε 200 έθνη και κράτη. Αυτά είναι σε μια πρόταση τα στατιστικά τής εξέλιξής μας. Εξακολουθούμε να εξελισσόμαστε ως πλανήτης, κοινωνία και ανθρώπινο είδος.
Στο TEDx-Academy 2015, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε την ταχύτητα και την κατεύθυνση αυτής τής εξέλιξης και πώς αυτή μας επηρεάζει σε κοινωνικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Εξαιρετικοί ομιλητές μάς πήραν μαζί τους σε ένα προκλητικό για το μυαλό και τη φαντασία ταξίδι, από το διάστημα και τις εκθετικές τεχνολογίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το design, μέχρι τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ανθρωπιά.
Οι διαλέξεις των ομιλητών τού εφετινού TEDx-Academy έχουν αναρτηθεί στην οικεία ιστοσελίδα".