Εκτύπωση
Η κ. Μαίρη Σερβετά, καθηγήτρια Γαλλικών στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο με στόχο τη γνωριμία των παιδαγωγών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το εκπαιδευτικό υλικό «Στηρίζομαι στα πόδια μου» και την αξιοποίησή του ως μια θετική προσέγγιση στην προαγωγή τής προστασίας τού εφήβου. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Αγωγής Υγείας τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», είχε διάρκεια 17 ωρών υλοποιήθηκε στις 23-25 Οκτωβρίου 2015 στον χώρο τού κέντρου πρόληψης «Αργώ» με υπεύθυνη συντονισμού την κ. Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, Β.Α., Μ.Α. συμβουλευτική ψυχολόγο.
Το υλικό «Στηρίζομαι στα πόδια μου» απευθύνεται σε μαθητές-εφήβους, με στόχο την ανάπτυξη τής αυτοεκτίμησης και τής αυτοπεποίθησης τους. Αναλύει θέματα όπως οι σχέσεις, η διαφορετικότητα, τα φύλα και ο εκφοβισμός και προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή προγράμματος Αγωγής Υγείας. Περιλαμβάνει δραστηριότητες ενεργητικής και εμπειρικής μάθησης οι οποίες ενισχύουν τον παιδαγωγικό ρόλο τού εκπαιδευτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις δυσκολίες τους, να συνεργάζονται και να νιώθουν αλληλεγγύη μέσα στην τάξη.
Το σεμινάριο περιελάμβανε βιωματική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στις δραστηριότητες τού υλικού και θεωρητικές κατευθύνσεις σχετικά με τις βασικές αρχές τής πρόληψης και τής προαγωγής τής ψυχικής υγείας.