Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργανώνουν και εφέτος από κοινού, για 12η συνεχή χρονιά, την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Σταδιοδρομίας».

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του Σ.Ε.Π. στα Σχολεία μας και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» έχουν προσκληθεί 12 ομιλητές (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γονείς μαθητών μας), καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, προκειμένου να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Όσον αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής της εκδήλωσης, την καθεμία από τις προαναφερθείσες ημέρες θα μιλήσουν στα παιδιά 6 επαγγελματίες, χωρισμένοι σε δύο πάνελ των 3 ατόμων (8.50΄ έως 10.30΄ και 11.30΄ έως 13.10΄). Στην αρχή ο κάθε επαγγελματίας θα κάνει μια εισήγηση 15 έως 20 λεπτά και στο τέλος, όταν ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους και οι τρεις ομιλητές, θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά, την οποία θα συντονίζουν οι Καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα τεθούν ερωτήσεις τόσο γενικού περιεχομένου προς όλους τους ομιλητές όσο και εξειδικευμένης μορφής στον κάθε ομιλητή ξεχωριστά. Οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τις τάξεις τους.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:

Τετάρτη 30/3
1ο Πάνελ
Ανδρέας Γραββάνης (Πλαστικός Χειρουργός)
Κώστας Μπουργιώτης (Ναυπηγός Μηχανικός, Naval Architect and Marine Engineer, Technical Manager of Safety Management Overseas SA)
Στέλιος Ψαράκης (Καθηγητής Τμήματος Στατιστικής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ινστιτούτου Στατιστικής Τεκμηρίωσης, Ανάλυσης & Έρευνας)
2ο Πάνελ
Κωνσταντίνος Πετροπουλιάδης (Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, Senior Shipping Advisor – AULD PARTNERS LTD)
Μέμα Ρουσσοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)
Δήμητρα Σαριδάκη (Γραφίστρια).

Πέμπτη 31/3
1ο Πάνελ
Άννα Παπαγεωργίου(Διαιτολόγος - Διατροφολόγος)
Αχιλλέας Παπαδημητρίου (Δρ. Πολιτικός Μηχανικός – Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Γεωτεχνικής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)
Μιχάλης Τσόχος (Δημοσιογράφος).
2ο Πάνελ
Δανάη Μπεζαντάκου (Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants και Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου iforU)
Μιχάλης Παπαγιάννης (Επικεφαλής Οικονομικών και Συμβάσεων, Γραφείο ΕΕ στο Κόσοβο, EU Career Staff Ambassador)
Βασιλική Στράντζια (Δικηγόρος)

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού κ. Έφη Ταμπακάκη και κ. Σοφία Γρατσία, ενώ την ευθύνη της οργάνωσής της έχουν οι Καθηγητές - Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και κ. Κατερίνα Σουφλιά.