Αρσάκεια Ιωαννίνων
twitter
Ακολουθήστε μας

banner1821

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 η Βάββα Ήλιδα, μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, αφού επελέγη ως ομιλήτρια ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα, εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Αποφάσεις μέσα στον χρόνο» στο TEDxKids@Ilissos το οποίο είχε ως θέμα τον χρόνο.

 Tο TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών που ξεκίνησε πριν από 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.


Το TEDxKids@Ilissos, ειδικότερα, είναι μια δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν στα παιδιά (Ιdeas Worth Spreading for Kids).

Αρχικά η μαθήτρια μίλησε για τις προσωπικές αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο μέλλον της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της και τέλος τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς τις προσωπικές του επιθυμίες.

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια αναφέρθηκε στο πώς οι αποφάσεις επηρεάζουν τον χρόνο της και πώς ο χρόνος διαμορφώνει τις αποφάσεις της. Κάθε απόφαση, όπως τόνισε, είναι μια προσωπική δοκιμασία. Το αποτέλεσμα, όμως, όπως και η διαχείρισή του, είναι ένας τρόπος να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.
Παρομοίασε τη ζωή με ένα βιβλίο, που κάθε του σελίδα είναι μια απόφαση που πήραμε κάποτε στη ζωή μας.
Αν σκίσουμε μια σελίδα τότε το νόημα θα χαθεί και δεν θα καταλαβαίνουμε εύκολα σε τι αναφέρεται η επόμενη σελίδα...

Όπως επεσήμανε, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο ένα παιδί να πάρει μια απόφαση μόνο του.
Οι γονείς πρέπει να το στηρίζουν σε κάθε του επιλογή. Οι γονείς αντισταθμίζουν τον ενθουσιασμό και τον παρορμητισμό των παιδιών και το βοηθούν να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά τους, πιο έμπειρα μάτια.
Οι καλοί φίλοι, επίσης, είναι οι συναισθηματικοί στυλοβάτες των ονείρων μας. Έχουμε ανάγκη να γίνουμε αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο και πολλές φορές διαπραγματευόμαστε τα "θέλω" μας για να αποφύγουμε τα σχόλια.

Τελικά πρέπει να αγνοήσουμε τον χρόνο ή τα στερεότυπα; Άλλωστε μεγαλώνοντας πρέπει να συνταιριάξουμε την προσωπική μας κρίση με τις απόψεις ατόμων που μας επηρεάζουν, παρατήρησε η μαθήτρια.

Και το συμπερασμά της: είμαστε οι αποφάσεις μας και δε μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο μιας λανθασμένης απόφασης σε κάποιον άλλο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αποτυχία. Άλλωστε το μόνο πράγμα που έχουμε είναι χρόνος. Όλα όσα θα συμβούν ή δεν θα συμβούν, όλα όσα θα πετύχουμε ή δεν θα πετύχουμε θα είναι συνάρτηση τού τι αποφασίσαμε στον χρόνο που είχαμε.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30