Αρσάκεια Ιωαννίνων
twitter
Ακολουθήστε μας

banner1821

Στο πλαίσιο εφαρμογής τού θεσμού τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία και εφέτος, για όγδοη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Σταδιοδρομίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στο Θέατρο των Σχολείων.
Στις  «Ημέρες Σταδιοδρομίας» προσκλήθηκαν γονείς μαθητών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές τής Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς  και τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Σκοπός τής προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενισχυθεί η μαθησιακή τους προσπάθεια και να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» συμμετείχαν οι εξής ομιλητές:
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018: Σπυρίδων Γεωργουλέας, εφέτης, πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Πρωτοδικείου Αθηνών, Ευάγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λουκία Πετρή, ιατρός αναισθησιολόγος, Βύρων Νικολόπουλος, σκηνοθέτης - παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, Ελένη Κοντράτοβα, γενική διευθύντρια τού Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Λάππας, δημοσιογράφος στην "Καθημερινή" και τον "Σκάι", Αθανάσιος Κοντογιάννης, ηλεκτρολόγος μηχανικός -  διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 μίλησαν οι: Γεώργιος Βορβής, διευθυντής τμήματος Στρατηγικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην εταιρεία Cosmote, Σταύρος Γυφτόπουλος, αρχιτέκτων μηχανικός, αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Νικόλαος Καλόγρηας, ιατροδικαστής, ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης ιατρικής Σχολής Αθηνών, Σωτήριος Ντολός, διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών τού ομίλου "ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Α.Ε."
Οι έντεκα ομιλητές εντάχθηκαν σε δύο πάνελ των τεσσάρων και των τριών ατόμων. Στην αρχή κάθε επαγγελματίας με εισήγηση 15 λεπτών και με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό μετέφερε στους μαθητές τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, δίνοντας στα παιδιά χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον επαγγελματικό τους χώρο. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων όλων των ομιλητών ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, την οποία συντόνισαν οι καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις γενικού περιεχομένου σε όλους τους ομιλητές αλλά και να διατυπώσουν απορίες σχετικά με συγκεκριμένα σημεία των ομιλιών και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον.
Την ευθύνη τής εκδήλωσης είχαν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων κ. Έφη Ταμπακάκη και Σοφία Γρατσία και την οργάνωση οι καθηγητές-σύμβουλοι Εππαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και Κατερίνα Σουφλιά.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31