Αρσάκεια Ιωαννίνων
twitter
Ακολουθήστε μας

banner1821

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Α΄4 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Πιο δυνατός κι από τον Superman» τού Roy Kift, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα, από τη "Συντεχνία τού Γέλιου" στο Σύγχρονο Θέατρο. Κεντρικοί ήρωες τής ιστορίας είναι η κυρία Ταστάνη και τα δυο παιδιά της, o Άρης και η Ζήλη, οι οποίοι, μόνοι πλέον, και έχοντας μετακομίσει σε νέα γειτονιά, προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή. 
Ο Άρης, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, αναγκάζεται να πάει σε ειδικό σχολείο, μακριά από το σπίτι του, ενώ παιδιά και μεγάλοι τον αντιμετωπίζουν με οίκτο ή κοροϊδία.
Εκείνος ωστόσο δεν το βάζει κάτω και σε έναν αφιλόξενο κόσμο δίνει το δικό του στίγμα, με σύμμαχο την αγάπη που του προσφέρουν η οικογένεια και οι νέοι φίλοι του. Θαρραλέος και δραστήριος, ονειροπόλος και δημιουργικός σχεδιάζει το μέλλον του και δεν πτοείται  από τους κοινωνικούς κανόνες τής εποχής του.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ανάπηρο προ-έφηβο Άρη να προσπαθεί να αντεπεξέλθει με χιούμορ σε μια καθημερινότητα που δεν ευνοεί τα άτομα με αναπηρία και προβληματίστηκαν σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά, καθώς ο κόσμος μοιάζει να αγνοεί την ύπαρξή τους...
Η πραγματική αναπηρία, όμως, είναι η καθήλωση τής κοινωνίας σε στερεότυπα, ο φόβος τού διαφορετικού, ο εγκλωβισμός στη συνήθεια και η δυσκολία των ανθρώπων να έρθουν σε επικοινωνία με τα άτομα αυτά επί ίσοις όροις.

Η καθημερινότητα τού προέφηβου Άρη τον προκαλεί να σκέφτεται και να δρα με ηρωισμό καθώς, αν και καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, με τη δημιουργική του φαντασία αναπληρώνει τα κενά τής καθημερινής ζωής, τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις. Πολεμά γι' αυτό που δικαιούται και καταφέρνει να επικοινωνήσει με τους άλλους αποδεικνύοντας ότι η πραγματική αναπηρία είναι η έλλειψη θάρρους και αποδοχής τού διαφορετικού. 

Μια ιστορία που θεωρητικά θα μπορούσε να είναι δραματική, εξελίσσεται, λοιπόν, σε μια συναρπαστική κωμωδία, πάνω στις δύο ρόδες ενός αμαξιδίου...
Με μπόλικο χιούμορ και αυτοσαρκασμό η παράσταση ψυχαγωγεί, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί τους μαθητές  στο θέμα τής αναπηρίας και τής κοινωνικής της αντιμετώπισης. 

Τις ωραίες ερμηνείες των πρωταγωνιστών πλαισιώνουν πέντε κεφάτα τραγούδια που έχει γράψει ο  Φοίβος Δεληβοριάς.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30