Αρσάκεια Ιωαννίνων
twitter
Ακολουθήστε μας

banner1821

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο τής Θεματικής Εβδομάδας, όλοι οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο… φιλώντας. Μαθήματα άδολης αγάπης» από τον κ. Γραμματικάκη Δημήτριο, έναν από τους υπεύθυνους τής εθελοντικής φιλοζωικής οργάνωσης «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων).

Ο κ. Γραμματικάκης, που είναι και ο ίδιος εκπαιδευτής σκύλων, εξήγησε στα παιδιά τι σημαίνει υπεύθυνος κηδεμόνας σκύλου και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η κατοχή ενός ζώου (σωστή διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνικοποίηση, στείρωση, τσιπάκι).

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρόπους απόκτησης ενός ζώου, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που διατρέχει το ζώο σε περίπτωση που έχει προέλθει εν αγνοία μας από τις βιομηχανίες κουταβιών "puppy mills".

Τόνισε ως εκ τούτου την ανάγκη υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ή ζώων από καταφύγια και ανέφερε τις ποικίλες υπηρεσίες που προσφέρει ένας σκύλος στον άνθρωπο, όπως είναι για παράδειγμα η συντροφιά, η θεραπεία, η συνοδία αναπήρων και η ανίχνευση εκρηκτικών ή ναρκωτικών ουσιών, υπηρεσίες που τον καθιστούν αναπόσπαστο μέλος τής ζωής μας.

Εξήγησε, επίσης, στους μαθητές ποιος είναι ο ορθός τρόπος προσέγγισης ενός σκύλου, πώς μπορούμε να διαβάσουμε τη γλώσσα τού σώματός του και τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση από έναν άγνωστο σκύλο.

Τέλος, επεσήμανε σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούμε αν αντιληφθούμε ότι το δικό μας ή ένα άγνωστο ζώο έχουν δηλητηριαστεί.

Έτσι, μέσα από μια γόνιμη συζήτηση τα παιδιά ενημερώθηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα.

Ανακοινώσεις Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30