Αρσάκεια Ιωαννίνων
Και εφέτος πολλοί μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στην Η΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου που διοργάνωσε η Φ.Ε. Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα, οι προκριματικοί των οποίων έλαβαν χώρα στα Τοσίτσεια Εκάλης στις 28 και 29 Μαρτίου 2015.
Στον τελικό, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Λόγου τής Στοάς τού Βιβλίου στις 30 Μαρτίου 2015, διακρίθηκαν οι μαθήτριες: Αριάδνη Ξυδιά (Γ΄3), που κατέλαβε τη θέση με την ομάδα της στους Διττούς Λόγους και την θέση στον Αυθόρμητο λόγο, Γεωργουλέα Μαρία-Ελένη (Β΄1), που κέρδισε τη θέση στον Αυθόρμητο Λόγο, Κοντομηνά Ελίνα (Β΄2), που κατέκτησε τηθέση στη Νοηματική Ανάγνωση, και Σαράφογλου Ελένη (Γ΄4), που έλαβε το Βραβείο Ομαδικότητας και Συνεργασίας.
Η μαθήτρια Ελίνα Κοντομηνά έγραψε τις εντυπώσεις της από τη συμμετοχή της:
«Χωρίς αμφιβολία οι Ρητορικοί Αγώνες προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Όλη η διαδικασία, παρόλο που ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με άλλους αγώνες, ήταν ταυτόχρονα –κατά έναν παράξενο τρόπο– οικεία. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι ήταν παιδιά με φόβους και ανασφάλειες, όπως όλοι μας σ’ αυτή την ηλικία, και όχι άριστοι ομιλητές. Ωστόσο, με τους ρητορικούς αγώνες οι ίδιοι αυτοί φόβοι καταπολεμούνται και ίσως αυτή να είναι τελικά και η μεγαλύτερη προσφορά τους».