Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Κοντομηνά Ελένη Αθηνά, Κατσή Χριστίνα και Φωτόπουλος Κωνσταντίνος κατέλαβαν την θέση στον 8ο Εργαστηριακό Διαγωνισμό Πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες, μεταξύ των μαθητικών ομάδων 20 σχολείων που συμμετείχαν.
Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2016 στο ΕΚΦΕ Χαλανδρίου, έχει στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την πειραματική διαδικασία στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαδικασία, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία μεταξύ των μαθητών τής ομάδας.
Η προετοιμασία των μαθητών έγινε στο πλαίσιο τής Ζώνης Πολιτισμού, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Λ. Καζολέα, βιολόγο και Υποδιευθύντρια τού Σχολείου, Αντ. Βασιλάκη, φυσικό, και με την πολύτιμη βοήθεια τής παρασκευάστριας κ. Αθ. Δεληγιάννη.
Τα γραπτά των μαθητών παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις τόσο στη Φυσική, με βαθμολογία 98/100, όσο και στη Βιολογία με 85/100.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με ερευνητικές διαδικασίες και να ασκήσουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στη ζωή τους.