Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, μετά την καθιερωμένη προσευχή, την πρώτη διδακτική ώρα, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν την παρουσίαση εργασίας των συμμαθητριών τους που εκπόνησαν στο πλαίσιο τής βιωματικής δράσης με θέμα «Τον άρτον ημών τον επιούσιον».
Στο πλαίσιο τής διασχολικής δράσης την παρουσίαση παρακολούθησαν  και οι μαθητές τού Α΄γ τμήματος τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.
Αρχικά, την ετυμολογική και την ιστορική προσέγγιση για την εξέλιξη τού ψωμιού μέχρι σήμερα παρουσίασε η φιλόλογος τού Β΄ γυμνασίου κ. Ελένη Βαϊοπούλου. Στην συνέχεια οι μαθήτριες τού Β΄4 Νάγια Ρουπίνα, Βίβιαν Χρυσομάλλου και Θάλεια Παπαντώνη, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Μιλτσακάκη και Βαϊοπούλου, παρουσίασαν τους τρόπους παρασκευής τού ψωμιού, τα είδη του και την αξία του για την υγεία.
Ακολούθησε παρουσίαση των εργασιών «La baguette, une tradition française» από τους μαθητές τού τμήματος Γαλλικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Έρη Λιάκου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά εξήγησαν πώς η μπαγκέτα εξελίχθηκε σε στερεότυπη εικόνα τού σημερινού Γάλλου και πήρε τη θέση της ανάμεσα σε διάφορα σύμβολα τής Γαλλίας, ανέτρεξαν μέχρι τον 18ο αιώνα και παρουσίασαν την ιστορία της, πληροφόρησαν τους συμμαθητές τους για τα διατάγματα τής γαλλικής νομοθεσίας που ορίζουν τα χαρακτηριστικά τής baguette de tradition française και τον τρόπο παρασκευής της και, τέλος, μίλησαν για τον διαγωνισμό τής καλύτερης μπαγκέτας και τη γιορτή τού ψωμιού, εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο παντού στη Γαλλία. Οι μαθητές που εκπόνησαν και παρουσίασαν την εργασία ήταν οι: Αριανούτσου Αγγελική, Γυφτοδήμου Αγγελική, Δόμαλη Πάρη, Κυριακού Άλκηστη, Μακρυδάκη Μάνο, Μπατρίνου Κατερίνα, Μπατρίνου Αλίσια, Νασούλη Δανάη, Τάγκα Γιώργο και Τράπαλη Μαρία.
Στο τέλος τής παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πέντε βασικά είδη ψωμιού, τα οποία προσφέρθηκαν από ζαχαροπλαστείο-αρτοποιείο γονέων μαθητών τού Σχολείου.