Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην παιδική κατασκήνωση «Kinderland», στον Κάλαμο Ωρωπού.
Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη φύση, καθώς ο χώρος ήταν γεμάτος πεύκα, πλατάνια και λουλούδια, και αθλήθηκαν στις κατάλληλα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και στα γήπεδα (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ) με ασφάλεια, υπό την εποπτεία των καθηγητών και των υπευθύνων τής κατασκήνωσης.
Η εκδρομή ήταν μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν οι μαθητές τα οφέλη τής κατασκηνωτικής ζωής, να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ τους καθώς και με τους καθηγητές τους, να απολαύσουν την ιδιαιτέρως ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και να βιώσουν ξεχωριστές στιγμές ανεμελιάς λίγο πριν από τις προαγωγικές εξετάσεις.
Μετά το πέρας τής εκδρομής κάποιοι μαθητές κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους. Ενδεικτικά ακολουθούν κάποιες από αυτές:
«Η εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2015 στην κατασκήνωση «Kinderland», στον Κάλαμο Αττικής, ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Οι εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις μάς έδωσαν την ευκαιρία να χαρούμε τις ώρες που περάσαμε στην κατασκήνωση. Σε αυτή την εκδρομή το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών. Η εκδρομή αυτή ήταν μια από τις καλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς».
Χρυσούλα Δημάκη, Α΄4
«Μία φωτεινή ανοιξιάτικη μέρα επισκεφθήκαμε την «Kinderland», στον Κάλαμο. Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι με τις πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, τις μεγάλες εκτάσεις με γρασίδι, όπου μπορούσαμε να χαλαρώσουμε, και με τον αθλητικό εξοπλισμό που μας παρέχονταν. Δεν βαρεθήκαμε ούτε ένα λεπτό. Πιστεύω πως ήταν ο καλύτερος τρόπος για να λήξει ένα κοπιαστικό τρίμηνο και να αρχίσουν οι διακοπές τού Πάσχα».
Μαριάνθη Καραδημητροπούλου, Β΄2.