Εκτύπωση
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος πραγματοποιήθηκε στο Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης για τους μαθητές τής Α΄ τάξης.
Σκοπός τού προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική – Ψυχολογική Υπηρεσία τής Φ.Ε., ήταν η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των παιδιών ως προς την αποδοτικότερη αξιοποίηση τού χρόνου τους, ώστε και να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σχολικές και εξωσχολικές τους υποχρεώσεις, αλλά και να περνούν καλύτερα στον ελεύθερο χρόνο τους.
Κατά τη διάρκεια τού α΄ τριμήνου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους μαθητές. Στην αρχή οι μαθητές μίλησαν στην τάξη, αλλά και άκουσαν τους συμμαθητές τους να μιλούν για τις ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, για τις μεθόδους μελέτης που χρησιμοποιούν και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διαχείριση τού χρόνου τους.
Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Οργάνωσης Μελέτης, που περιλαμβάνει  τρεις συναντήσεις, οργανώνεται και υλοποιείται από την κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια – σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και τον κ. Γιώργο Γεωργουλέα, σχολικό ψυχολόγο.