Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή το έθιμο των Γάλλων να μοιράζονται οικογενειακώς ή μεταξύ φίλων, κατά την διάρκεια τού Ιανουαρίου, την Galette des Rois, μαθητές τού γαλλικού τμήματος τής Β´ τάξης των Α´ και Β´ Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και έκοψαν μαζί τη γαλλική πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Αρχικά, οι μαθητές τού τμήματος τής κ. Λιάκου (Β´ Γυμνάσιο), αφού ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο έθιμο μέσα από απόσπασμα βίντεο τής γαλλικής τηλεόρασης, επεξεργάστηκαν σχετικό κείμενο και πληροφορήθηκαν ότι η γαλλική αυτή συνήθεια συνδέεται με τη χριστιανική γιορτή των Φώτων, έχει τις ρίζες της σε παλιά ρωμαϊκή συνήθεια, που σχετιζόταν με τη γιορτή του χειμερινού ηλιοστάσιου και τον ερχομό τής άνοιξης, και επαναλαμβάνεται στις μέρες μας καθ’ όλη τη διάρκεια τού Ιανουαρίου.
Ο τυχερός που θα βρει στο κομμάτι του το μικρό πορσελάνινο κουκλάκι, τη "fève", στέφεται "βασιλιάς τής ημέρας" και την επόμενη Κυριακή προσκαλεί στο σπίτι του τους φίλους του για μια νέα κοπή τής Galette.
Στη συνέχεια, οι μαθητές τού Β´ Γυμνασίου δημιούργησαν το δικό τους quiz ερωτήσεων και κάλεσαν το τμήμα τής κ. Δασκαλοπούλου (Α´ Γυμνάσιο) να απαντήσει.
Οι μαθητές τού Α´ Γυμνασίου αναζήτησαν στο ταμπλό τού  γαλλικού τμήματος τού Β´ Γυμνασίου τις σχετικές πληροφορίες, απάντησαν στις ερωτήσεις τού quiz και συναντήθηκαν με τους μαθητές τού Β´ Γυμνασίου, προκειμένου να εξακριβώσουν με προφορική παραγωγή λόγου την ορθότητα των απαντήσεων που έδωσαν.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοπή τής Galette des Rois στην τάξη, σε μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης τού εθίμου, και τη γραπτή παρουσίαση τού γαλλικού και τού αντίστοιχου ελληνικού εθίμου.