Εκτύπωση
Οι μαθητές τού Ομίλου τής Ζώνης Πολιτισμού τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού «180 χρόνια Αρσάκειο Σχολείο: τόσο παλιό, μα τόσο νέο…» επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Αγγέλα Μεταλληνού, την Εποπτεία των Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων στο πλαίσιο τής εκπαιδευτικής διαδικασίας «outdoor learning», με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των Σχολείων που φοιτούν.
Στα γραφεία τής Εποπτείας τους υποδέχτηκε η Επόπτρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου – Μουρσελά και τους ξενάγησε στην Αίθουσα των Συσκέψεων τού Δ.Σ. τής Φ.Ε. για να θαυμάσουν πρωτίστως  τους δύο πίνακες τού πρώτου βασιλικού ζεύγους, τού ΄Οθωνα και τής Αμαλίας, που φιλοτεχνήθηκαν το 1892/3 από τον Νικηφόρο Λύτρα μετά από παραγγελία τού Δ.Σ. τής Φ.Ε.
Κατόπιν θαύμασαν και τους υπόλοιπους πίνακες που κοσμούν το κτήριο τής Διοικήσεως τής Φ.Ε., τόσο στον α΄ όσο και στον β΄ όροφο, στους διαδρόμους και στο γραφείο τού νυν Προέδρου τής Φ. Ε. κ. Γ. Μπαμπινιώτη.
Γνώρισαν και θαύμασαν, επίσης, το κτήριο που για χρόνια υπήρξε θερινή κατοικία τής πριγκίπισσας Ελένης, έως ότου αγοράστηκε το 1958 από τον τότε Πρόεδρο τής Φ.Ε. Παν. Πουλίτσα για να στεγάσει για αρκετά μεγάλο διάστημα το Οικοτροφείο Μαθητριών των Δημοτικών και των Γυμνασίων.
Για τους μαθητές αυτή η ξενάγηση υπήρξε ουσιαστική για την ολοκλήρωση τής εικόνας που αποκόμισαν καθ΄όλο το σχολικό έτος μελετώντας την ιστορία των Αρσακείων Σχολείων.