Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού μεσαίου τμήματος Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγέλα Μεταλληνού, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές τής Β΄ τάξη τού 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μελίνα Λαϊνά. Αφορμή ήταν το εργαστήριο «Spiel, sprich, lerne! Παίξε, μίλα, μάθε», που διοργανωνόταν την επομένη μέρα, Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο 5ο Παναρσακειακό Συνέδριο.
Στο Συνέδριο οι μαθητές και των δύο τάξεων παρουσίασαν τις εργασίες που ετοίμασαν κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς σχετικά με την ένταξη των επιτραπέζιων παιχνιδιών στη μαθησιακή διαδικασία. Το σλόγκαν «Μιλάω Γερμανικά… γκρινιάζοντας!» έγινε το σύνθημα τής διασχολικής συνεργασίας τους, στο πλαίσιο τής ένταξης παιγνιώδους μάθησης στη διδασκαλία τής Γερμανικής ως Β΄ ξένης γλώσσας, με βάση το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι «Mensch, ärgere dich nicht». Τα παιδιά μίλησαν για τις δεξιότητες που απέκτησαν και καλλιέργησαν στην παραγωγή προφορικού λόγου, όπως και την ικανότητα και την ευελιξία στην επικοινωνία.
Οι μαθητές συνομίλησαν διαδικτυακά στα Γερμανικά, διευθέτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ανανέωσαν την διασχολική τους φιλία, που θεμελιώθηκε στη διασχολική μαθητική ημερίδα που οργανώθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ιλίου, από την κ. Βάννα Κοσμάτου με βασικό θέμα την «Παιγνιοποίηση στην εκπαίδευση».
Την τεχνική ευθύνη για την τηλεδιάσκεψη είχε η καθηγήτρια πληροφορικής κ. Δήμητρα Ραμπανούνη.