Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 οι μαθητές των τμημάτων Βιολογίας και Χημείας τής Ζώνης Πολιτισμού και Επιστημών τής Β΄ τάξης, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Γαρ. Καζολέα βιολόγο, που είχε την πρωτοβουλία, και την κ. Εύη Πράπα χημικό, παρακολούθησαν στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου μας την εισήγηση τής κ. Λουκίας Πετρή, ιατρού-αναισθησιολόγου και διευθύντριας τού τμήματος Αναισθησιολογίας τού Νοσοκομείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».
Η εισήγηση με τίτλο «Από τη Βιολογία και τη Χημεία στην Αναισθησιολογία», που έγινε με πολύ ζωντανό, απλό και κατανοητό τρόπο, αποσκοπούσε στην ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη δράση των αναισθησιογόνων ουσιών στον οργανισμό μας και τη συμβολή τής μελέτης τής Βιολογίας και Χημείας στην Αναισθησιολογία, καθώς και  για τον ρόλο τού ιατρού-αναισθησιολόγου κατά την προετοιμασία και παρακολούθηση τού ασθενούς στο χειρουργείο.
Η κ. Πετρή πρότεινε στους μαθητές την πραγματοποίηση μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης στο χειρουργείο τού νοσοκομείου σε ώρα εκτός λειτουργίας, πρόταση την οποία οι μαθητές αποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.