Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν, στις 7 Νοεμβρίου 2017, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να δουν την πρωτότυπη στο είδος έκθεση τού Vincent van Gogh.
Η "Van Gogh Alive" ήταν για τους μαθητές μας μια εμπειρία μαγευτική, διασκεδαστική και συνάμα επιμορφωτική. Από τη στιγμή που μπαίνει κανείς στην έκθεση μια γεμάτη δύναμη και παλμό συμφωνία φωτός, χρώματος και ήχου σε κάνει να αφήσεις πίσω τον κόσμο και να βυθιστείς σε μια χρωματική θάλασσα γεμάτη ένταση και πάθος που είναι η ζωγραφική τού van Gogh!
Για να κατανοήσουν καλυτέρα οι μαθητές μας το έργο τού σπουδαίου αυτού ζωγράφου και να είναι εκτιμήσουν την έκθεση, είχε γίνει μια μεγάλη προετοιμασία. Επιλέγοντας ο κάθε μαθητής ένα έργο τού Vincent van Gogh προσπάθησε να το αποδώσει σεβόμενος την ιδιοφυή ιδιαιτερότητα, την ένταση των χρωμάτων και το πάθος τής πινελιάς. Στόχος ήταν παρατηρήσει ο μαθητής σε βάθος και να αγαπήσει το έργο τού καλλιτέχνη.

Ακολουθούν εντυπώσεις των μαθητών:

«Η έκθεση αυτή μέσω ενός ελεύθερου και χαλαρού προγράμματος κατάφερε να εντυπωσιάσει τον καθένα μας και να μας κάνει να αισθανθούμε λες και βρισκόμαστε στον κόσμο τού Vincent van Gogh»  
Φωτεινή Κουμάντου, τμήμα Γ΄2.

«Η έκθεση ήταν μοναδική, γιατί πέρα από το έργο τού καλλιτέχνη προβάλλονταν φράσεις με τις σκέψεις και αντιλήψεις του. Όλα αυτά μας αποκάλυπταν την προσωπικότητα και την ιδεολογία τού μεγάλου αυτού δημιουργού. Επιπλέον, σε έναν βαθμό συγκινηθήκαμε και αισθανθήκαμε υπερηφάνεια όταν ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με το έργο με το οποίο είχαμε ασχοληθεί τόσο καιρό στο μάθημα των Καλλιτεχνικών.»
Δημήτρης Μοσχονάς, τμήμα Γ΄2