Εκτύπωση
Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 μαθητές, γονείς και καθηγητές τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Άννα Φρανκ – Το Ημερολόγιο» στο Θέατρο Χυτήριο, σε μια συγκινητική απόδοση αλλά και τρυφερή σκηνοθετική προσέγγιση τής Βάσιας Παναγοπούλου.
Η σκηνοθέτις κατάφερε να αναδείξει το ειλικρινές, ποιητικό κείμενο τής πολύπαθης νεαρής Άννας Φρανκ, το οποίο έχει τιμηθεί και με βραβείο Πούλιτζερ. Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει σε εκείνα τα αναγνώσματα που άλλαξαν, δεκαετίες τώρα, τον κόσμο των εφήβων σε όλο το πλανήτη. Αυτή τη φορά, και ως σκηνοθέτις, η κ. Παναγοπούλου φώτισε όχι μόνο την ψυχολογία τής ηρωίδας και των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αλλά και την ιστορική συγκυρία κάτω από την οποία γράφτηκε το Ημερολόγιο, αναπαριστώντας τη δύσκολη εκείνη εποχή, αλλά και επιχειρώντας αντιστοιχίες με το σήμερα, πάντα με σεβασμό στις ευαισθησίες τής ψυχολογίας των εφήβων, που όπως η Άννα Φρανκ έγραφε «Δεν σκέφτομαι όλη αυτή τη δυστυχία, αλλά την ομορφιά που ακόμα μένει».
Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Φανή Γέμτου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δημήτρης Μάριζας, Τέτα Καμπουρέλη, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Άρης Αντωνόπουλος, Μαρτίνα Δημοπούλου. Το ρόλον τής Άννα Φρανκ ερμήνευσε η Κωνσταντίνα Δαούτη, ενώ τον ρόλο του Όττο Φρανκ ο Αλμπέρτο Εσκενάζη (φιλική συμμετοχή).