Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές τού Γαλλικού Τμήματος των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Le Monde”, παράρτημα στην Ελλάδα τής Γαλλικής Σχολής Γαστρονομίας και Τουρισμού “Le Monde”. 

H επίσκεψη αυτή ήταν το επιστέγασμα ερευνητικής εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τού α΄τετραμήνου, στο πλαίσιο τού μαθήματος Γαλλικών (γαλλικός πολιτισμός).


Στη σχολή τους μαθητές υποδέχθηκαν οι κ. Άκης και Νίκος Βελισσαρόπουλος, διευθυντές τού ομίλου.
Ο διακεκριμένος αυτός εκπαιδευτικός  όμιλος στον τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων και Γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια Τουριστικών Σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο.

Στο  σεμινάριο οι μαθητές  δημιούργησαν μαζί με τον chef χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, φορώντας τη μαγειρική ποδιά, ενώ, κατά τη διάρκεια τής παρασκευής των εδεσμάτων, ο chef έδινε πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών, αλλά και τις γαστρονομικές και πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων, το κλίμα και τη γεωγραφική θέση τής χώρας και πώς αυτά επηρεάζουν τον πρωτογενή τομέα.

Συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητευόμενων νεαρών  "chefs".

Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές γεύτηκαν με όρεξη τις εξαιρετικές γαλλικές spécialités:

• Escalopes de veau, mousseline de céleri et ragout de lentilles

• Ficelles picardes

• mousse au chocolat et d' ananas caramélisé

Η επίσκεψη των μαθητών στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Le Monde» έκλεισε με την ξενάγησή τους στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τής σχολής.

Τους μαθητές καθοδήγησε κατά την εκπόνηση τής ερευνητικής εργασίας η κ. Φ. Κατρανίδου και τους συνόδευσαν στην επίσκεψη η ίδια και η Συντονίστρια  Γαλλικών κ. Χρύσα Παπουτσάκη.