Αρσάκεια Ιωαννίνων

Tα τμήματα Β΄1 και Β΄4 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, στο πλαίσιο τής εκπαιδευτικής εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019, επισκέφθηκαν το κέντρο τής “Team magma” στη Γλυφάδα. 

H Team Magma αποτελείται από μια ομάδα εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων με πολυετή εμπειρία, που σχεδιάζει, αναπτύσσει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στους άξονες των νέων διαθεματικών προγραμμάτων σπουδών, τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες, συμμετείχαν σε μια μοναδική περιπέτεια εξερεύνησης και μάθησης μέσα από δοκιμασίες, γρίφους και προκλήσεις, παρακολουθώντας δύο διαφορετικά προγράμματα Γεωγραφίας διαβαθμισμένης δυσκολίας.

Οι γενικοί στόχοι των προγραμμάτων ήταν:

Η εμπλοκή και κατανόηση βασικών εννοιών-κλειδιών στον τομέα τής Γεωγραφίας, η γνωριμία με πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία από άλλες περιοχές τού πλανήτη, η ανάπτυξη νοητικών δεξιοτήτων, όπως η στρατηγική σκέψη, η παρατηρητικότητα, η ταχύτητα αντίληψης, η μνήμη και η φαντασία, και τέλος η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η ευγενής άμιλλα.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριές τους κ. Α. Βασιλάκη, Μ. Κουρή, Χ. Βασιλάκου και Ε. Καρατσιώλη.