Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές των Α΄3 και Α΄4 τμημάτων τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού,  παρακολούθησαν στην τάξη τους βιωματικό εργαστήριο μιας διδακτικής ώρας στα Αγγλικά, με θέμα «Σέβομαι την διαφορετικότητα» που παρουσίασαν ο "Cliff Parry", ο εκπαιδευτικός διευθυντής στο Βρετανικό Συμβούλιο και ο ΄Ελληνας Ολυμπιονίκης στο άθλημα τής χειροσφαίρισης (Handball) κ. Γρηγόρης Χατσατουριάν, με υπεύθυνη υλοποίησης τού συγκεκριμένου προγράμματος την καθηγήτρια Γερμανικών κ. Αγγ. Μεταλληνού.

Το εργαστήριο, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τη Samsung και τη βοήθεια τού Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, απευθύνεται σε μαθητές 10–15 ετών των Δημοτικών και τών Γυμνασίοων όλης τής χώρας.

Στόχος του είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα, όπως η ισότητα, η αποδοχή τού διαφορετικού, ο σεβασμός και η κατανόηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές προσπαθούν να λύνουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο, να κατανοούν το διαφορετικό και να σέβονται τον συνάνθρωπό τους.