Εκτύπωση

Την Τρίτη 2 Μαρτίου και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά και συζήτησαν με την κ. Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σύμβουλο Σχολικής Ζωής για την Γ΄ τάξη, και τον κ. Γιώργο Γεωργουλέα, ψυχολόγο, μέλος τής Συμβουλευτικής Ψυχολογικής Υπηρεσίας των Αρσακείων.

Κατά τη διάρκεια τής συνάντησης οι μαθητές συζήτησαν με τα μέλη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και αντάλλαξαν απόψεις για τις ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες βιώνουν, και ιδίως τώρα, σε αυτό το παρατεταμένο διάστημα εγκλεισμού και τηλεκπαίδευσης.

Οι μαθητές αναφέρθηκαν στους τρόπους, με τους οποίους προσπαθούν να διαχειριστούν τη δεδομένη κατάσταση, συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και σε όσα τους βοηθούν να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο τους για να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, τονίστηκε στους μαθητές η σπουδαιότητα τής συχνής και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους φίλους τους, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, η σημασία να έχουν κοινές δραστηριότητες όλα τα μέλη τής οικογένειας μαζί, αλλά και η ανάγκη για σωματική και ψυχολογική εκτόνωση.