Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 20, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συναντήθηκαν διαδικτυακά και συζήτησαν με μέλη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Γιώργο Γεωργουλέα, ψυχολόγο, και Κατερίνα Σουφλιά, καθηγήτρια και Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Κατά τη διάρκεια τής συνάντησης οι μαθητές συζήτησαν με τα μέλη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και αντάλλαξαν απόψεις για τις ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες βιώνουν, ιδίως τώρα, σε αυτό το παρατεταμένο διάστημα εγκλεισμού και τηλεκπαίδευσης.

Οι μαθητές αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να διαχειριστούν τη δεδομένη κατάσταση, συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και σε όσα τους βοηθούν να οργανώσουν καλύτερα τον χρόνο τους για να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, τονίστηκε στους μαθητές η σπουδαιότητα τής συχνής και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους φίλους τους, είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και η σημασία να έχουν κοινές δραστηριότητες όλα τα μέλη τής οικογένειας, αλλά και η ανάγκη για σωματική και ψυχολογική εκτόνωση.