Εκτύπωση

Επτά μαθητές του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2021.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, με την ευθύνη τού Τμήματος Φυσικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Τα θέματα τού συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι κατά κανόνα αυξημένης δυσκολίας και περιλαμβάνουν απαραιτήτως και επεξεργασία πειραματικών μετρήσεων, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές και οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας ευρύτερο τού Σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές τής εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες.

Από το Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές:

Βάββα Ήλιδα, Γ΄1 , Εύφημος Μνεία - Έπαινος συμμετοχής

Ασημομύτη Ηρώ, Γ΄1 , Εύφημος Μνεία - Έπαινος συμμετοχής

Σαχάς Ιωάννης, Α΄4 , Εύφημος Μνεία - Έπαινος συμμετοχής

Χαραλαμπάκης Εμμανουήλ, Α΄4 , Έπαινος συμμετοχής

Λίνας Νικόλαος, Β΄3 , Έπαινος συμμετοχής

Γαβράς Μιχαήλ, Α΄1 , Έπαινος συμμετοχής

Μιχαλάκη Κωνσταντίνα, Β΄3 , Έπαινος συμμετοχής

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγητές Φυσικής κ. Βασιλάκη Αντωνία και Γεωργίου Χρήστος.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα των προηγούμενων Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων Φυσικής, με τις λύσεις τους, τα ονόματα των πρωτευσάντων μαθητών στους προηγούμενους Διαγωνισμούς, καθώς και πληροφορίες και οδηγίες για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής.