Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πήραν μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση Φιλαναγνωσίας κατά τη διαδικτυακή συνάντησή τους με τον συγγραφέα Γιώργο Παναγιωτάκη και με αφορμή την ανάγνωση τού τελευταίου του μυθιστορήματος «Τίγκρε», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον "μήνα εφηβείας" ο εκδοτικός οίκος οργάνωσε αυτή τη συνάντηση για να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με έναν άνθρωπο που ασχολείται ειδικότερα με ζητήματα που αφορούν στην εφηβική ηλικία.

Τα παιδιά συζήτησαν με τον κ. Παναγιωτάκη τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο, ένα μυθιστόρημα με ήρωες εφήβους που ζουν στις φτωχικές φαβέλες τού Ρίο στη Βραζιλία, και έθιξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το ποιοι είναι οι ορίζοντες των παιδιών που ζουν σε τόσο δύσκολες συνθήκες φτώχειας, κοινωνικής ανισότητας και εγκληματικότητας.

Παράλληλα, όμως, συζήτησαν και θέματα που αφορούν σε όλα τα παιδιά και τους εφήβους διαχρονικά, όπως η φιλία, ο έρωτας, η κοινωνική ανισότητα και τα όνειρά τους.

Έτσι, ακόμη και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με έναν άνθρωπο των Γραμμάτων και να συζητήσουν θέματα που διεύρυναν τους ορίζοντές τους.

Ήταν μια εκδήλωση που έθεσε προβληματισμούς και προσέφερε γνώσεις στους μικρούς μας μαθητές.