Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τού Β΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρουσίασαν στους μαθητές και των δύο Γυμνασίων τη γιορτή για την επέτειο των 49 χρόνων από τα γεγονότα πού Πολυτεχνείου.

Μια γιορτή καθαρά μαθητική που τίμησε τους νέους οι οποίοι αντιστάθηκαν με σθένος και αυταπάρνηση στο σκληρό καθεστώς τής δικτατορίας και με τον αγώνα τους συνέβαλαν στην πτώση του.

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, το μήνυμα αυτής της γιορτής παραμένει πάντα ζωντανό.

Οι νέοι, άλλωστε, είναι πάντα αυτοί που τολμούν, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες με τον ρομαντισμό και τον ιδεαλισμό, που τους χαρακτηρίζει, αλλά και θα πρέπει να εμπνέει και τους μεγαλύτερους σε κάθε εποχή.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο παράλληλα με την αφήγηση τού χρονικού των γεγονότων τού Νοεμβρίου του 1973 και συγκίνησαν ιδιαίτερα το κοινό των συμμαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα, επί σκηνής συνόδευε τους μαθητές ορχήστρα μαθητών με κιθάρες, βιολί και τσέλο.

Τη γιορτή πλαισίωσε, όπως πάντα, η υπέροχη χορωδία μαθητών τής Β΄και τής Γ΄τάξης, την προετοιμασία και την καθοδήγηση τής οποίας είχε η μουσικός κ. Κωνσταντίνα Γύφτουλα.

Την επιμέλεια τής γιορτής, την επιλογή των κειμένων και την προετοιμασία των μαθητών ανέλαβαν οι φιλόλογοι των σχολείου κ. Χριστίνα Βασιλάκου και Ξανθίππη Παναγιωτοπούλου.