Εκτύπωση
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 τμήμα μαθητών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, στο πλαίσιο τής καλής πράξης των Χριστουγέννων, επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά» και προσέφεραν κυρίως βρεφικά γάλατα και πάνες, που συνέλεξαν μέσα στον μήνα Δεκέμβριο με τους συμμαθητές τους.
Εκεί τους υποδέχτηκε η πρόεδρος τού συλλόγου κ. Βαρβάρα Καλογεροπούλου-Μεταλληνού, η οποία πριν την συνταξιοδότησή της και την πλήρη αφοσίωσή της στο μεγάλο κοινωνικό αυτό έργο, διετέλεσε θεολόγος και Διευθύντρια των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, και ο αντιπρόεδρος τού συλλόγου κ. Βασίλειος Μπέλλιος, διακεκριμένος γυναικολόγος-μαιευτήρας.
Και οι δύο παρουσίασαν λεπτομερώς το έργο τού Συλλόγου «Αγκαλιά» στους νεαρούς μαθητές, ενώ με την βοήθεια τού κ. Αλέξανδρου Αλεξόπουλου, όπως και άλλων μελών και εθελοντών, τους ξενάγησαν στους χώρους υποδοχής και ψυχαγωγίας και στις αποθήκες, και συζήτησαν μαζί τους για τα δικαιώματα και την προστασία τού αγέννητου παιδιού, προβάλλοντάς τους σχετικά βίντεο και power point με αναφορά στη δράση τού συλλόγου.
Η «Αγκαλιά» με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες οι οποίες λόγω εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί πιέζονται σε βίαιη αφαίρεση τής ζωής τού εμβρύου-παιδιού τους.
Ο σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια τής κύησης όσο και μετά τη γέννησή του, και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά.
Υπεύθυνη τής οργάνωσης και διεκπεραίωσης τής καλής πράξης ήταν η θεολόγος κ. Φιλοθέη Χρονοπούλου, ενώ τους μαθητές συνόδευσαν και οι κ. Όλγα Μελά και Αγγέλα Μεταλληνού.