Εκτύπωση

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας – Θεσμικό πλαίσιο, προβλήματα και η τεχνική τού Animation στη διάθεση των καινοτόμων δράσεων» παρακολούθησε ο καθηγητής Τεχνολογίας τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού και συντονιστής των περιβαλλοντικών προγραμμάτων τού Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Καλλής.
Το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.
Στόχος τού σεμιναρίου ήταν να καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο τής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τής αγωγής υγείας, να αναφερθούν και να αναλυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει και να καταδειχθεί η χρησιμότητα τής τεχνικής Animation στις δράσεις αυτές.
Στο πρώτο μέρος τού σεμιναρίου οι υπεύθυνοι των καινοτόμων δράσεων κ. Β. Πετρίδου, υπεύθυνη Π.Ε., και Π. Ξενίας, υπεύθυνος Α. Υ., ανέλυσαν τις τεχνικές δράσεων των προγραμμάτων καθώς και τις φάσεις εξέλιξής τους.
Στο δεύτερο μέρος ο καθηγητής κ. Σ. Σιάκας ανέπτυξε μια τεχνική Animation με κούκλες, από την ιδέα στο τελικό μοντάζ, στην οποία υπήρξε και βιωματική δράση σε εργαστήριο.