Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού συμμετείχε, από τις 24 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Απριλίου 2014, στο διαδικτυακό σεμινάριο «Quality Label Criteria: how to achieve them», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού eTwinning, τής ελεύθερης και ασφαλούς πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς, που τους παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες με συναδέλφους τους στην Ευρώπη.
Οι Ετικέτες Ποιότητας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς που έχουν ολοκληρώσει άριστα eTwinning έργα.
Σε αυτή την εκπαιδευτική διαδραστική ενότητα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να εξερευνήσουν, να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και να κατανοήσουν πώς μπορούν να σχεδιάσουν και να διεξαξάγουν ένα έργο, προκειμένου να επιτευχθούν τα 6 κριτήρια για την απόκτηση Ετικέτας Ποιότητας: Παιδαγωγική καινοτομία και δημιουργικότητα, Ενσωμάτωση στη διδακτέα ύλη, Συνεργασία, Χρήση τής Τεχνολογίας, Βιωσιμότητα και μεταβιβασιμότητα και τέλος Αποτελέσματα και οφέλη. Εξετάσθηκαν επίσης οι σύνδεσμοι μεταξύ Ετικετών Ποιότητας και Ευρωπαϊκών Βραβείων.