Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο «Future Classrooms Scenarios»,που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet Academy) στα Αγγλικά. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 6 εβδομάδων, από τις 24 Μαρτίου μέχρι και τις 11 Μαΐου 2014.


Η Ακαδημία είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τις καινοτομίες που μπορούν και πρέπει να συντελεστούν στο σχολείο και στην τάξη, μέσα από σειρά διαδικτυακών εμπεριστατωμένων αναπτυξιακών μαθημάτων για δασκάλους και καθηγητές τής πρωτοβάθμιας και τής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κύριος στόχος τού σεμιναρίου ήταν να γίνει κατανοητό πόσο χρήσιμη και επιβεβλημένη είναι η ένταξη καινοτομιών, όπως αυτών των νέων τεχνολογιών, στη σύγχρονη εκπαίδευση, με σκοπό όχι μόνο τη δημιουργία νέων τρόπων διδασκαλίας, αλλά και το άνοιγμα των μαθητών στις δεξιότητες που απαιτούνται τον 21ο αιώνα.
Το European Schoolnet (Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο), ο διαδικτυακός τόπος 30 ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με σκοπό να εισαγάγει την καινοτομία στη διδασκαλία και τη μάθηση μέσω των ενδιαφερομένων (stakeholders): υπουργών Παιδείας, σχολείων, εκπαιδευτικών και ερευνητών.