Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο «Mobile apps for education», με υπεύθυνους οργανωτές τους Miguela Fernandes και Marco Neves. Το σεμινάριο διεξήχθη στα Αγγλικά από τις 9 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2014 και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού eTwinning, τής ελεύθερης και ασφαλούς πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς, που τους παρέχει τη δυνατότητα να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες με συναδέλφους τους στην Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο είχε στόχο να δείξει στους εκπαιδευτικούς πώς μπορούν να ενθαρρύνουν τους μαθητές τους να χρησιμοποιήσουν κινητές συσκευές, όπως smartphones ή tablets, στη διαδικασία εκμάθησης και εμπέδωσης τής εκάστοτε εκπαιδευτικής ύλης.
Κατά τη διάρκεια τού σεμιναρίου παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικές εφαρμογές (educational apps) των κινητών συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές μέσα και έξω από την τάξη, συζητήθηκε και έγινε κατανοητό το εκπαιδευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετείται η χρήση των κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία, προωθήθηκαν νέοι τρόποι διδασκαλίας και εκμάθησης και παρακινήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να ενσωματώσουν τη χρήση αυτών των συσκευών στα eTwinning έργα τους, μέσα από ασκήσεις και αρκετά εκπαιδευτικά σενάρια που δημιουργήθηκαν για την εκπόνηση τού συγκεκριμένου σεμιναρίου.