Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο (MOOC) «Design Studio for ICT - based Learning Activities» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού Lifelong Learning Programme of the European Commission, στα Αγγλικά. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 5 εβδομάδων, από τις 19 Μαΐου μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2014.


Το σεμινάριο αυτό, με την καινοτόμο μεθοδολογία του, έδωσε την δυνατότητα σε πάρα πολλούς καθηγητές από όλη την Ευρώπη να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές διαδραστικές ενότητες με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τις οποίες και ανάρτησαν στην ψηφιακή πλατφόρμα ILDE. Καθημερινά έπρεπε να εκπονούν διάφορες δραστηριότητες και στη συνέχεια να τις αξιολογούν και να συζητούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τους στόχους αυτής στα διάφορα fora που δημιουργούνταν.
Αξιοσημείωτη ήταν οι συμμετοχή των Ελλήνων εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ξεχωριστού ελληνικού forum, για να μπορούν να επικοινωνούν και στην ελληνική γλώσσα.